Werken, werken, werken

desk Damian Zaleski UnsplashNee, dit is niet echt mijn bureau (het is een foto van Unsplash), maar ik zit ook aan een wit bureau met Appleproducten te werken, dus close enough. Bij #boostyourpositivity vragen ze om te schrijven over werk, dus bij deze.

Ik heb Nederlands-Engels gestudeerd, vooral uit interesse en door een bepaalde aanleg natuurlijk. Laat ons stellen dat de meesten bij ons thuis een talendiploma hebben. Er zitten ook veel leerkrachten in mijn familie, maar dat wilde ik niet worden. Tijdens het laatste jaar van mijn studie besefte ik dat ik vooral graag in een uitgeverij wilde werken. Dat lukte vrij snel en na een interimjob bij een uitgeverij, kon ik als interim naar een andere uitgeverij, waar ik nadien een vast contract kreeg. Maar omdat ik de materie niet geweldig interessant vond (en ik het gevoel had op een zinkend schip te zitten), ging ik op zoek naar een nieuwe job bij een andere uitgeverij en zo belandde ik na het versturen van รฉรฉn sollicitatiebrief bij mijn huidige werkgever, een educatieve uitgeverij. Ik kwam er terecht op de redactie Nederlands (joepie, want dat heb ik gestudeerd) en zo was het cirkeltje rond voor mij. Als jong meisje heb ik namelijk op de cover van een handboek Nederlands gestaan, van diezelfde uitgeverij. Ik ben de bovenste persoon (die waarbij je twijfelt tussen jongen en meisje, leve het unisexkapsel van de jaren negentig). De derde is trouwens mijn nicht en de vierde mijn broer.

SignaalVier jaar geleden begon ik er te werken en ik zit nu nog steeds op die redactie. En ik zit er goed; Nederlands is mijn ding, het redactiewerk ook. En zo ben ik op een of andere manier toch nog met onderwijs bezig, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Toch blijkt dat niet voldoende precies. Toen ik nog bij de vorige uitgeverij werkte, maakte en verkocht ik in mijn vrije tijd juwelen (en kaarsen). Tijdens mijn huidige job ben ik daarmee verder gegaan, maar toen de verbouwingen kwamen, ben ik ermee gestopt. Intussen zijn we ongeveer een jaar aan het verbouwen en ik moet zeggen dat het blijft kriebelen. Na de verbouwingen zal ik dus zeker opnieuw beginnen knutselen en frutselen, we voorzien ook weer een plekje in het huis om dat te kunnen doen. Stiekem twijfel ik soms ook om minder te gaan werken om meer te kunnen knutselen, maar momenteel blijft het vooral bij dromen …

22 gedachten over “Werken, werken, werken

 1. leuk! ik ben ook germanist van opleiding (Duits-Engels) maar wist ook al van bij het begin dat ik die opleiding niet volgde om in het onderwijs terecht te komen. Ben dan ook zeer blij dat ik nu communicatieverantwoordelijke ben (ook al doe ik met dat Duits en Engels zo goed als niets meer), want dit is eigenlijk de job die ik altijd wou maar waarvan ik vreesde dat ik die nooit ging bemachtigen omdat ik misschien toch wel de verkeerde richting had gestudeerd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Raar toch, hoe men ervan uit gaat dat je na een opleiding (Germaanse) talen (Nederlands – Zweeds in mijn geval) naar het onderwijs wil. Ik heb het eerlijk gezegd ook geprobeerd en vond het nog leuk, maar toch niet helemaal ‘dat’. Nu zit ik in PR en copywriting, veel meer “mijn dada” ๐Ÿ™‚ Al lijkt wat jij doet ook echt wel plezant!

  Geliked door 1 persoon

 3. Klinkt als een leuke job! In het middelbaar was ik ook vrij goed in talen, maar ik ben er niet mee verder gegaan. Ik denk dat ik wel een andere richting had gekozen, als ik nu opnieuw zou moeten kiezen…

  Like

 4. Klinkt interessant!
  Ik heb Nederlands – theaterwetenschappen gestudeerd aan de UA, maar heb er niks mee gedaan omdat ik toen mijn oudste al geboren werd. En nu ben ik alweer wat anders aan het studeren… Terwijl mijn droom toch altijd was om bij een uitgeverij te werken ๐Ÿ˜‰

  Like

   • Ik ben in 2004 begonnen en in academiejaar 2007/2008 er even tussenuit gegaan omdat S. werd geboren. We hebben dus wel bij elkaar gezeten, want ik volgde alle jaren door elkaar (beetje ingewikkeld allemaal)!

    Like

 5. Hier ook een germaniste (Engels-Zweeds)! Ook 2 jaar in het onderwijs gestaan, maar dat was het toch niet helemaal. En haha, zo grappig, maar ik denk dat ik effectief dat boek gebruikt heb toen ik nog op school zat!

  Geliked door 1 persoon

 6. Hihi, zo leuk dat jullie op de cover stonden! Gebruikten jullie dat boek dan zelf ook in de klas? Want dat zou ik raar vinden denk ik, mijzelf zo een heel jaar op de cover zien staan ๐Ÿ™‚

  Tof ook dat je je job zo graag doet! Hopelijk lukt het je om ooit een combinatie van dat met het maken van juwelen (en andere dingen) te vinden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s