Raften in Frankrijk

Arras 2015 Patric LeloupSinds het begin van de zomer zit ik in een kajakclub. De club organiseert veel activiteiten, ongeveer elk weekend kan je wel een tocht, quiz of wandeling meedoen. Een van die (jaarlijkse) activiteiten is raften. Niet in een rivier in het zuiden van Frankrijk of in Spanje, wel in het noorden van Frankrijk (bij Arras). De afstand valt mee en je bent zeker van stroming, wat bij een rivier niet altijd zeker is. In Arras hebben ze namelijk een kunstmatige zijarm aangelegd aan de plaatselijke rivier.

Het doet een beetje denken aan het parcours van zo’n ronde (doorgaans) gele boot in een pretpark met veel kolken. Een gesloten parcours waarbij je raft naar boven gesleept wordt en je zo keer na keer kan afdalen. Met raft of met wildwaterkajak, voor de getrainden.

Arras 2015 Patric LeloupArras 2015 Patric LeloupJe gaat al eens kopje onder, maar met veiligheidshelm, reddingsvest en wetsuit aan kan dat niet echt kwaad. Er staat ook altijd iemand langs de kant met reddingskoord en alle anderen letten goed op.

Toen wij er eind augustus waren (met heerlijk weer!), waren er ook verschillende vrijgezellenfeestjes aan de gang. Eens wat anders dan paintballen, he, niet? Gelukkig was er ook een fotograaf mee, met dank aan Patric Leloup voor de foto’s.

Arras 2015 Patric LeloupArras 2015 Patric LeloupVan de wildwaterpiste zelf kan ik geen site vinden, maar ik zie dat zij en zij er wel uitstappen naar organiseren.

Heb jij ooit al geraft? Lijkt het je leuk om eens te doen?

11 gedachten over “Raften in Frankrijk

 1. Super! Leuk ook dat er zoveel activiteiten zijn om aan mee te doen!

  Raften heb ik nog maar 1x gedaan, in de Pyreneeën toen ik 12 was en dat vond ik toen wel heel plezant. Johan heeft vorig jaar voor mijn verjaardag nog getwijfeld tussen raften of canyoning en is uiteindelijk voor dat laatste gegaan. Ook heel tof! Al zie ik ons dat raften ook wel nog een keertje doen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Raften heb ik nog nooit gedaan, maar die gele bootjes in een pretpark vond ik altijd een van de leukste attracties, dus raften moet ook wel fijn zijn.
  En inderdaad leuk dat er zoveel verschillende activiteiten zijn!

  Like

  • Leuk verslag! Ik voelde mij daar veiliger dan dat ik mij op een rivier zou voelen, denk ik. Hier ben je zo uit het water als je omkiepert, dat lijkt me op een rivier niet altijd zo evident.

   Like

 3. Wat een leuke hobby! Heb er zelf nog niet aan gedacht om dat te doen terwijl hier in de buurt wel zo’n club is eigenlijk. Is dat enkel in de zomer of trainen jullie in de winter ook? Ben in een ver verleden nog monitor van adventurekampen voor kids in de Ardennen geweest waarbij kajak ook een discipline was. Mijn avontuurlijk kantje is met ouder worden precies wat afgesleten 🙂

  Like

  • Bij ons kan je heel het jaar door trainen op zondag. In de zomer ook op woensdagavond en in de winter gaan we op vrijdagavond zwemmen (of met de kajaks in het zwembad, vooral om techniek en reddingen te leren dan).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s