Nieuw dak!

Begin september waren wij even dakloos. Na het stralen van de gevel, lieten we het dak vernieuwen en de zijgevel isoleren en afwerken met leien.

Na drie dagen hadden we terug een dak en een goeie week later lag alles ongeveer dicht. We kozen voor drie dakvensters vooraan in de plaats van een raam, om zo wat meer licht binnen te krijgen.

Voor

Een beetje een vreemde voor misschien, want de gevel links is al gestraald geweest en de gevel rechts is van voor het stralen. Omdat we geen foto hadden genomen van de zijgevel op voorhand, hebben we de hulp ingeroepen van Google Street View, om toch een beetje een zicht te hebben op de voor en na.

Na

Ja, die dakvensters zijn stoffig, maar we wilden niet wachten met foto’s nemen.

We merken het verschil wel. Er is meer licht op de bovenste verdieping en de isolatie voelen we ook. Allemaal positief dus. Nu kunnen we er hopelijk lang tegen, want dat is best een kostelijke grap, zo’n nieuw dak.

In de loop van november komen ze de ramen vooraan vervangen (de knoop voor de kleur hebben we in september doorgehakt). Dan moeten we de deur nog schilderen/vervangen en is de voorkant klaar. Intussen werken we binnen verder, want nu we een nieuw dak hebben, kunnen we de bovenste verdieping afwerken om onze leefruimte naar daar te verhuizen. Een stuk huis dat geen werf is, dat zou al een hele fijne aanpassing zijn.

17 gedachten over “Nieuw dak!

 1. mooi!
  Hier gaat het dak er ook af binnenkort (maart denk ‘k) maar er komt eerst nog een nieuwe verdieping onder alvorens er terug een dak op komt. Hoogstwaarschijnlijk zal ’t iets langer duren dan 3 dagen *toeme

  Like

 2. Dat ziet er ingrijpend uit, en heel herkenbaar πŸ™‚
  Door het mooie licht op de laatste foto ziet er allemaal nog eens extra proper uit. Succes met de rest van de werken, en proficiat met alles wat jullie al hebben bereikt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een verschil dat dit meteen geeft! Blij voor jullie dat het binnen ook zo duidelijk te merken is, dan weet je tenminste waarom je zo lang in het stof zit en zoveel geld uitgeeft he πŸ™‚
  Ik ben benieuwd hoe de ramen er uit gaan zien! Gaan jullie de huidige indeling behouden of gaan jullie voor overal dezelfde indeling (aangezien groot raam gelijkvloers en verdieping nu anders zijn)?
  En euh, ook al hoop ik voor jullie dat de werken snel gedaan zijn, zelf vind ik het niet erg als deze reeks nog heel lang duurt πŸ˜‰

  Like

 4. Tof he zo’n ingrijpende verandering. Maar inderdaad kostelijk! En ik snap het hele ‘ruimte die geen werf meer is ‘ gevoel. Bij ons is boven eindelijk de laatste kamer (op het zoldertje en de kelder na) bijna af! Dan nemen wij even pauze van verbouwen want het kruipt in je kleren. En helaas ook in je bankrekening! Veel succes er nog mee, het ziet er alvast mooi uit! Doet me een beetje aan ons huis denken met die gebogen ramen en deur!

  Like

 5. Tof zeg, dat ziet er al helemaal anders uit. Fijn vooruitzicht om te kunnen verhuizen naar de zolder, dat is dan toch net iets groter dan jullie huidige woon/slaapkamer. πŸ™‚

  Like

 6. O ja, dat doet veel een nieuw dak. Het ziet er geslaagd uit, met de nieuwe dakvensters en de beklede zijmuur. Dat was een van de eerste werken aan Nummer 44 πŸ™‚
  En uitkijken naar een rustig stofvrij plekje is heel herkenbaar. Wij hebben nu even een pauze in de werken en ik ben er niet rouwig om!

  Like

 7. oh waw heel mooi en wat een vlotte dakvervanging. bij ons moest het dak opnieuw getimmerd worden en al. In maart ging het er af en 6 weken later hadden we eindelijk gedeeltelijk dakpannen (1, 5 week daarna alles), we hebben koud gehad, een hele nacht water gedweild en af en toe nog wat water binnen gehad, maar nu is het af en hopen we dat dit dak opnieuw 60 jaar meekan zoals het vorige πŸ˜‰

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s