Afscheid nemen

Onlangs deden we grote kuis in de slaapkamer. Daar stonden namelijk nog dingen (tekentafel, hometrainer …) in die van kamer moesten wisselen, dus zagen we het meteen groots. Dingen die we niet meer gebruikten gingen de vuilbak in / naar het containerpark.

Zo kwam ook mijn zeteltje ter discussie.

zetel

Het ding is al heel oud (en versleten). Het zeteltje was oorspronkelijk van mijn grootouders en heeft (bij mijn weten) altijd op mijn slaapkamer gestaan. Toen ik op kot ging, ging de zetel mee (niet naar mijn eerste kot wegens te klein, maar wel het kot erna). Toen we naar een appartement verhuisden, ging de zetel mee en toen we nadien ons huis kochten, zochten we een nieuw plaatsje voor de zetel.

Het zeteltje wordt al jaren niet meer gebruikt, maar staat gewoon naast mijn nachtkastje in de slaapkamer. In het begin sliep de kat er nog op, maar dat was ook alweer enkele jaren geleden. Het ding is ook te versleten en niet de moeite om het met nieuwe stof te laten bekleden. Waarom nog bijhouden dan? In mijn hoofd had ik de beslissing gemaakt: weg ermee! Toen ik het zeteltje vastnam om het naar de garage te verplaatsen (de tussenstap richting containerpark), kreeg ik het niet over mijn hart en ik was dan ook heel blij toen mijn vriend zei dat het zeteltje dan toch mocht blijven staan. We legden er een nieuw dekentje over en jawel, de kat slaapt er terug in.

Nooit gedacht dat ik mij zo hard zou kunnen hechten aan een meubel.

4 gedachten over “Afscheid nemen

    • Overtrekken is denk ik veel te duur, want de leuningen zijn ook al niet meer wat ze geweest zijn. Een simpel dekentje erover doet al veel. Ik ben blij dat de kat er tegenwoordig terug op gaat liggen, dan wordt het zeteltje ook echt gebruikt.

      Like

  1. Hoi Gerlinde, deze stoel is denk ik ook veel lastiger om opnieuw te bekleden dan die van mij. Het dekentje erover is denk ik een goede tussenoplossing om toch nog van de stoel te kunnen genieten. Mooi toch he, die meubels met ene verhaal en verleden.
    Groetjes, Janina

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s