Fair Wear Friday #1

www.villalies.blogspot.be/p/fairwear-friday.htmlToen Fair Wear Friday vorig jaar gelanceerd werd (door Lies, Kelly en Leen), vond ik het meteen een goed concept. Schrijven over ‘schone’ kleding, dat mag al eens in de verf gezet worden van mij. Maar outfitposts? Leuk om te zien op een ander, maar echt mijn ding niet. Dus deed ik er niets mee, maar onlangs begon het toch te kriebelen en vroeg ik aan Lies of ik ook zonder outfitposts mee mocht doen. Gewoon schrijven over mijn zoektocht naar faire en ecologische kledij en jawel, het mocht!

Momenteel koop ik zo weinig mogelijk nieuwe kleding (zie puntje 8 in deze lijst), behalve dan ondergoed en sokken. Tot mijn dertigste verjaardag zal het dus vooral over faire sokken gaan in deze rubriek, maar da’s geen ramp. Toch?

Mijn zoektocht naar faire sokken begon bij Today is a good day, een faire en ecologische kledingwinkel (vestigingen in Antwerpen en Gent en een webshop). Ze hebben daar sokken van Braintree (bamboe en organisch katoen).

BRAINTREE
Het merk Braintree startte halverwege de jaren 90 met de productie van ‘feel-good fashion’: kwaliteitsvolle kleding op een duurzame en ethische manier geproduceerd. Van oorsprong is Braintree een Australisch merk, maar tegenwoordig is het hoofdkantoor gevestigd in Londen.
FAIR & ECO
Braintree staat bekend om het draagcomfort van hun kleding. Zij gebruiken in hun collecties natuurlijke materialen, zoals bamboe, hennep, organisch katoen, rayon (kunstzijde uit boomcellulose), wol en gerecycleerd polyester. Vooral de ‘super socks’ zijn geliefd onder ecoshoppers.
Helaas, de vrouwensokken gaan maar tot maat 40 en ik heb overzetboten in maat 42. Bij maat 41 zou ik nog durven twijfelen om de vrouwensokken te nemen, maar nu leek het mij verstandiger om voor de mannensokken te gaan. En och, sokken zijn sokken wat mij betreft.Dus, eens de mannensokken opnieuw binnen waren (het duurde even, maar ze hielden mij goed op de hoogte via mail), ging ik een kijkje nemen in de winkel in Antwerpen.

Fair Wear Friday

 

Fair Wear Friday

De winkel is sowieso leuk ingericht, maar de gewone kleding heb ik toch wat links laten liggen, die zal ik wel eens komen bekijken na mijn dertigste verjaardag.

Ik vond sokken.

Fair Wear Friday

Veel sokken.

Fair Wear Friday

Uiteindelijk kocht ik twee paar. Ze zijn wat duurder dan gewone sokken (6,50 euro per paar), maar ze zitten echt geweldig. Ze blijven goed op, zijn superzacht en komen ook goed uit de was (niet gekreukt dus ofzo). Die ga ik nog kopen!

Fair Wear Friday Braintree

Fair Wear Friday BraintreeZeg nu zelf: behalve de maat, hoeven die toch niet per se als mannensokken gecatalogiseerd te worden, he? De verkoopster dacht er trouwens zelf ook zo over: ze vond het jammer dat ze maar een 39 had, want ze vond de mannenmodellen toffer.

 

7 gedachten over “Fair Wear Friday #1

  1. Leuk dat je ook meedoet (al zou ik een outfitfoto zo af en toe toch plezant vinden ๐Ÿ˜‰
    Ik vind dat ook helemaal niet per se mannenkousen! Als de vrouwenkousen enkel bestaan in hartjesmotief, kan ik mij trouwens helemaal aansluiten bij de verkoopster ๐Ÿ™‚

    Geliked door 1 persoon

  2. Sinds 2014 koop ik ook enkel nog fair of tweedehands kledij, uitgezonderd sportkleding. Zodra mijn sokjes versleten zijn, ga ik mijn sokkenlade ook aanvullen met exemplaren van Braintree. Ik vind de patroontjes tof en de kleuren zo leuk. De sokken die jij gekozen hebt, zien er helemaal niet uit als mannenkousen. Zelf sta ik ook niet graag op foto, maar misschien kan je eens een outfitpost doen waarbij je jouw kleding op tafel/vloer legt en er een foto van maakt? Eventueel kan je er dan accessoires naast leggen, zoals een armband. Nog veel succes met je 30 voor 30 doelen! ๐Ÿ™‚

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s