De eerste keer …

… flocken!

Nu ik ben afgevallen (tussenstand -31 kilo, het gaat natuurlijk niet meer zo vlot als in het begin), ben ik mijn kleren een beetje aan het sorteren. Ik heb namelijk nogal veel bijgehouden van vroeger (toen ik dus ongeveer op dit gewicht zat) en af en toe zoek ik uit wat me past en wat niet. De grote schifting heb ik nog niet gedaan (ik heb echt wel veel kleren, merk ik nu), die ga ik pas doen wanneer ik effectief op gewicht ben.

Alleszins, sommige T-shirts van vroeger konden wel een update gebruiken. Eén T-shirt had een klein gaatje, maar was verder nog perfect, dus dat leek me het ideale T-shirt om te flocken. Ik had dat gaatje wel dichtgenaaid, maar dat blijf je toch een beetje zien. Er een figuurtje over flocken, leek me een betere camouflage.

Ik dus naar De Banier voor flockfolie. Thuisgekomen lees ik rustig de uitleg en begin simpel. In De Banier kocht ik ook enkele ponsjes, dat leek me het gemakklijkste voor de eerste keer. Ik pons vijf vlindertjes en schik die mooi op mijn T-shirt, neem bakpapier en begin te strijken. Eerst de onderste twee vlindertjes. Na de opgegeven tijd haal ik mijn bakpapier weg: mijn fuchsia T-shirt ziet blauw waar ik gestreken heb! Toevallig ook de kleur van de vlindertjes … Paniek! Snel de andere vlindertjes eraf om te zien of de schade te beperken valt. Had ik natuurlijk al een stukje van dat derde vlindertje vastgestreken. Dus vouw ik mijn bakpapier driedubbel (misschien lag het daaraan?) en flock dat derde vlindertje. Even blauw! Snel op internet zoeken naar lotgenoten, niet echt te vinden natuurlijk. Dan kijk ik naar de stof: 100 % viscose. Tja, zo zoek je het zelf een beetje natuurlijk. Enfin, de kleur is weggetrokken en zo ziet mijn eerste flockexperiment er intussen uit:

flockexperiment 1

De kleur trok maar heel traag weg, dus had ik nog twee vlindertjes over. Ik zocht in mijn kast naar andere T-shirten (alle andere mogelijke T-shirten waren natuurlijk wél katoen) en ponste nog een vlindertje bij. Dat ziet er nu zo uit:

flockexperiment 2

Dit T-shirt komt nogal kort, dus denk ik dat ik het vooral ga gebruiken om te sporten. Daar draag ik steeds een langer topje onder en dan komt dat nog wel mooi uit, denk ik.

Voor de eerste keer was het even paniek, maar het resultaat is fijn. Hier gaat nog geflockt worden!

4 gedachten over “De eerste keer …

 1. Amai dat is tof zeg ! die ponsjes waarover je spreekt, is dat speciaal voor flockfolie ? het zijn toch niet die gewone ponsjes voor papier he, dat heb ik eens geprobeerd maar moest bijna met een hamer kloppen om ze erdoor te krijgen…zo gaat het flocken natuurlijk sneller en veel mooier 🙂 grts Sarah

  Like

  • Hey Sarah, dat waren gewone ponsjes, ja. Wel nieuw en vrij groot, de kleintjes heb ik nog niet geprobeerd, dat is misschien inderdaad moeilijker. Oudere zijn misschien ook wat minder scherp? Heb gehoord dat je ze kan aanscherpen door een paar keer door aluminiumfolie te ponsen …

   Like

    • Euhm, foto’s gaan daarvan niet op de blog komen. 🙂 Wees welkom om mijn nieuwe ik te komen bewonderen op de homesale in Merksem (zondag 10 maart, van 15 uur tot 21 uur). Ah, en verwacht er niet teveel van, ik ben nog steeds niet mager, hoor. 🙂

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s