Ook deze maand laat ik Anke van Junnekes recepten aan het woord. Deze keer geeft ze het recept voor een triple chocolate cake. Mmm, chocolade!
De lente heeft geen zin een vroege intrede? Fine, dan hebben we een perfect excuus om nog snel wat comfort food te eten. Deze chocoladetaart met witte chocoladevulling en chocoladeganache verzacht elke winterdip.
Verwarm de oven voor op 160 °C en splits 7 eieren. Klop 125 ml zonnebloemolie met het eigeel, een theelepel vanille-extract of vanillepoeder, 400 gram lichtbruine kandijsuiker en 200 ml water. Klop er nadien 60 gram ongezoet cacaopoeder onder, vervolgens 300 gram bloem en een theelepel baking soda of bakpoeder. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag. Giet het beslag in twee ingevette en met bloem bestrooide bakvormen van gelijke grootte. Zet de cakes 25 à 35 minuten in de oven, tot een breinaald er droog uitkomt.
Laat de taart volledig afkoelen terwijl je de vulling en de chocoladeganache maakt. Smelt 50 gram witte chocolade van goede kwaliteit en meng met 125 gram mascarpone. Laat opstijven in de koelkast tot gebruik.
Breng 200 ml volle room tot net aan het kookpunt en giet dat over 200 gram gehakte pure chocolade. Laat even staan, voeg enkele klontjes boter toe en roer tot een gladde ganache. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Besmeer de ene taarthelft met het witte chocolademengsel, leg de tweede helft erop. Giet de chocoladeganache over de taart en werk af langs de randen met een spatel. Decoreer met nog meer chocolade, want er bestaat niet zoiets als ‘te veel chocolade’. Enjoy!
Bommetje!
Maar hey, af en toe een stukje decadente verleiding op een bordje, daar doe je niemand kwaad mee :-).
(Vanavond ga ik ook chocoladecake bakken om mee te nemen naar vrienden morgen, maar het wordt een variant met kersen en slagroom. Mmm!)
LikeLike
Dat vind ik ook! Druk weekend voor jou. 🙂 Tot morgen!
LikeGeliked door 1 persoon
Druk, maar heel erg leuk. Tot morgen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Morgen wacht er een ander chocoladebommetje op jullie 🙂
LikeGeliked door 2 people
Oh my, hier ga ik zelfs niet aan beginnen. Ik zie de kilo’s er al bijkomen 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Nou, precies dat! Maar ik begin wel al te watertanden als ik het lees en zie.
LikeGeliked door 2 people
Ach, gewoon een tasje soep eten ’s avonds en dat is zo weer gecompenseerd 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Oh mijn lieve hemel! Ik krijg zo’n honger van die foto. Het recept klinkt ook heerlijk en best doenbaar, dus ik sla het even op! 🙂 xo
LikeGeliked door 1 persoon
Ha leuk, dan weet ik dat het een geslaagde foto is! Het is heel doenbaar, maar mocht er toch iets niet lukken wil ik altijd hulplijn spelen 🙂
LikeLike
alleeees met chocolade is goed ❤ klinkt weer heerlijk!
LikeGeliked door 1 persoon
*kwijlkwijlkwijl* Man, ik moet dringend eens een paar mensen uitnodigen zodat ik een excuus heb om dit te maken. Ziet er overheerlijk uit!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik denk niet dat je daarmee iemand zult straffen 🙂
LikeLike
Dat ziet eruit alsof je aan één stuk genoeg gegeten hebt voor een hele dag! Maar er is vast wel eens een goede reden om zo’n chocobom te eten, lekker 🙂
LikeLike
Binnenkort is het Pasen, een beter chocolade-excuus krijg je niet!
LikeLike
ma jong, hoe meer ik las hoe meer ik “mo jongens toch” begon te zeggen. Ze klinkt ongelofelijk lekker, en ze ziet er ook zo uit! (maar hell, wat een vetzakje! :-D)
LikeLike
Vetzakskes zijn de beste ❤
LikeGeliked door 1 persoon
Hell. Yeah! 🍰🍰🍰
LikeLike
Ik zit hier op mijn gemakske de blogs een goed te inspecteren voor morgen en dan bots ik op dit! Zalig, ik probeer dit receptje sowieso uit *kwijlmond*
LikeGeliked door 1 persoon
Succes!
LikeLike
Mmm, ziet er zo goed uit
LikeLike
Lekker! Echt iets voor de Colombianen met hun chocolade-fascinatie 😛
LikeLike
Mmmmm wat ziet dat er goed uit! Het water loopt me zo in de mond 🙂
LikeLike
Die ziet er echt super lekker uit! Bedankt voor het recept!
LikeLike