Verbeelding Book Challenge 2016: update januari

Jawel, ook dit jaar organiseert Kathleen de Verbeelding Book Challenge. Ze publiceerde de nieuwe uitdaging begin deze maand al, dus ik ging er meteen mee aan de slag. Ik vind de puntjes moeilijker dan vorig jaar, (vooral puntje 20 in mijn geval) maar ik ga ervoor gaan en we zien wel waar ik eindig.

De tussenstand:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt
 2. Een horrorboek
 3. Een detective
 4. Een klassieker: ik ben net begonnen in Mrs Dalloway van Virginia Woolf. Het zat in mijn selectie voor de boekenclub en is niet gekozen, maar ik was er wel nieuwsgierig naar en ik kan er hier meerdere puntjes mee afstrepen, dat ook. 🙂
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman
 7. Een debuut
 8. Een boek waarin familie centraal staat: met de boekenclub lazen wij Verbroken beloftes van Jenny Offill. Ik was er heel benieuwd naar, omdat ik het boek al op verschillende blogs had zien verschijnen en omdat het meestal heel enthousiast onthaald werd. Ik was er niet wild van, net als de meesten van onze boekenclub eigenlijk.
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: ik las Waarvan wij droomden van Julie Otsuka. Ze is geboren en getogen in Amerika, maar heeft wel Japanse roots. Ook hier was ik (ondanks dat het overal werd aangeraden) niet wild van. Het is interessant en het leest vlot, maar ik ergerde mij iets te hard aan de wij-vorm.
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was: ik ben momenteel bezig in Rechts is waar de duim links staat van José Vandekerckhove. Hij schreef het in zijn 66ste levensjaar (See what I did there?). Op het randje dus, maar ik ga het zelf goedkeuren. Een boek over taal en een aanrader voor iedereen die graag met taal bezig is. Al kan het zijn dat ik bevooroordeeld ben, omdat ik al eens met hem samenwerk.
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden: voor mij is Mrs Dalloway ver genoeg in het verleden (1923).
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Een mooi begin, al zeg ik het zelf. Vorig jaar besliste ik pas rond deze tijd om mee te doen en toen kon ik de challenge mooi afronden. Benieuwd of dat ook dit jaar gaat lukken.

Doe jij mee met de Verbeelding Book Challenge? Heb je nog aanraders voor bepaalde puntjes?

24 gedachten over “Verbeelding Book Challenge 2016: update januari

 1. Joepie! Leesupdates!
  Ik vind de uitdagingen ook uitdagender dan vorig jaar, maar dat maakt het net ook leuk!
  Puntje 20 wordt voor mij niet zo moeilijk denk ik, maar ik zie wel op tegen puntje 2…
  ‘Verbroken beloftes’ las ik vorig jaar en vond het wel een leuk boekje, omdat het eens iets anders is.
  ‘Waarvan wij droomden’ staat ook nog op mijn leeslijst!
  Mijn update komt één dezer ook online…

  Like

 2. Leuke eerste tussenstand! De mijne komt vanmiddag online 🙂

  Blij trouwens dat ik niet de enige ben die ‘Waarvan wij droomden’ niet zo geweldig vond… Ik had er zoveel lovende dingen over gelezen dat ik echt een beetje teleurgesteld was.

  Voor puntje 7 las ik ‘Hard hart’ van Ish Ait Hamou, echt een aanrader. Voor de overige puntjes nog niet meteen tips, ik ben ook nog volop aan het zoeken, haha. Zeker puntje 20 wordt voor mij ook een uitdaging, maar niet zo groot als voor jou vrees ik 😉 veel succes en plezier nog, ik kijk al uit naar je volgende updates!

  Like

  • Op de boekenclub ging het er de laatste keer over dat ‘Hard hart’ echt geen goed boek is. Ik heb het zelf niet gelezen, dus kan er niet over oordelen, maar ik ga er ook niet meteen aan beginnen, denk ik. Ik dacht eerder aan ‘Het smelt’ van Lize Spit. 🙂

   Like

 3. Zelf geen behoefte om mee te doen. Hm, ben misschien beetje te eigenwijs om me aan lijstjes of challenges te houden. Heb wel tips. Voor nr 21 komt ‘Carol’ van Patricia Highsmith in aanmerking. Is nu uit als film (die ik niet gezien heb), maar heb net het boek gelezen en vond ’t de moeite waard. Voor nr 26 is mijn tip ‘101 regels van de liefde’ van Mako Yoshikawa, echt een prachtboek (over een studente van Japanse afkomst in New York die haar vriend/geliefde verliest door een ongeluk, met telkens switch naar het leven van haar moeder en van haar in Japan levende grootmoeder die geisha was).

  Like

 4. Fijn zo een leesupdate! En handig om wat inspiratie op te doen want dit jaar doe ik ook mee met de reading challenge. Een verslag van de boeken die ik in januari las komt later deze week online.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zelf vind ik er een paar moeilijke tussen staan. Nummertje 20 wordt misschien minder makkelijk voor jou. Ik zelf had in 2 bibliotheken keuze uit veel prentenboeken (van dezelfde auteur) en maar 1 roman. Hij was wel goed eigenlijk. Mijn update verschijnt pas eind februari. Boeken lezen is veel makkelijker dan erover schrijven (zonder te teveel te vertellen)

  Like

 6. Heb intussen ook m’n eerste update net achter de rug. Horror is ook ab-so-luut-niet m’n ding, dus dat wordt nog zoeken. Benieuwd wat je dan uiteindelijk zal vinden van het boek van Virginia Woolf, waar je het al eerder over had hier. Leuk al die updates toch wel!

  Geliked door 1 persoon

 7. Haha, puntje 20… dat wordt hier ook moeilijk. Ik vermoed dat ik ga uitkomen bij een Duitse Heike 🙂

  Hoewel de titel mij vroeger vooral enerveerde (als je het lastig hebt met links en rechts, dan helpt zo’n uitspraak écht niet he), klinkt dat boek van José Vandekerckhove wel heel erg de moeite. Bedankt voor de tip!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s