Extra lange regenjas

Ik vertelde hier al over de vorige regenjas die ik kocht, mijn koningsblauwe trenchcoat met kap. Die kap is handig, maar doordat de regenjas niet lang genoeg is, moet ik daarbij nog steeds een regenbroek dragen. Ideaal als je een kwartier tussen station en werk moet fietsen, maar minder ideaal als je iedere dag twee keer een uur fietst. Geloof mij, als je een uur een regenbroek draagt, is je gewone broek ook nat, maar dan van het zweet.

En dus ging ik op zoek naar een oplossing. Ik las ooit bij Isabel iets over extra lange regenjassen en dat idee bleef spelen in mijn hoofd. Een regenbroek is te warm om een uur mee te fietsen en de regen komt toch van boven, dus is iets dat je bovenbenen bedekt, lijkt voldoende. Ik twijfelde tussen de rode en de grijze versie, maar kocht uiteindelijk de rode. Kwestie van zeker gezien te worden in het verkeer.

http://happyrainydays.com/nl/shop/lange-regenjassen/En om er niet als een gothic chick uit te zien, dat ook.

De jas is lang en komt dus effectief tot over mijn knieën. Het is ook een echte regenjas, met extra mouweinden om inregenen te voorkomen en een flapje op de kap, zodat je gezicht wat minder snel nat wordt. De flap onderaan rits je apart vast en geeft je veel bewegingsruimte. Ik kan dus perfect fietsen met deze jas aan.

https://gerhildemaakt.wordpress.comMaar houdt de jas mijn benen ook droog? Ja en nee. Mijn bovenbenen blijven droog, dat wel, maar als ik in de regen fiets, heb ik helaas ook last van opspattend water. Bij een gewone regenbroek heb je daar amper last van, maar bij deze jas heb ik de indruk dat ik de onderkant van mijn broek zelf nat maak door te fietsen. Ik heb al een spatlap gekregen bij de fietsenmaker voor achteraan aan mijn voorwiel, maar echt opgelost is het nog niet. Als het niet te hard of lang regent en er liggen niet te veel plassen, dan is deze jas perfect, maar met veel regen is het toch onvoldoende. Gelukkig zijn de stevige regenbuien tot nu toe meestal tijdens de terugweg geweest en dan kan ik mij vlot omkleden.

Echt mooi is de jas niet (ook niet echt lelijk voor een regenjas, dat besef ik) en ik voel mij toch nog altijd een beetje belachelijk als ik ermee rondloop. Het riempje rond de taille is ook niet lang gebleven, want dat draaide gelijk zot (en dat was vervelend om vast te maken) en dat vond ik dus niet zo handig. Mijn trenchcoat draag ik als gewone jas, maar dat doe ik met deze jas dus niet.

Ik blijf de jas wel dragen, maar ik denk niet dat ik de jas opnieuw zou kopen, met wat ik nu weet. Ik zou eerder voor rainlegs gaan, denk ik. Dat heeft hetzelfde effect en is iets beter te verstoppen.

Voor wie eraan zou twijfelen: deze blogpost is dus niet gesponsord.

 

 

16 gedachten over “Extra lange regenjas

  1. Oeh, rain legs. Dat kende ik nog niet. Ik rij wel met een fietsbroek, maar ik moet dan ook maar 2x een kwartiertje tot twintig minuten op de fiets zitten.

    Like

  2. Ik vind het eigenlijk best een mooie jas. Zeker als ik denk aan die grote cape die ik een paar jaar terug nog droeg op de fiets en er dus écht niet uit zag haha. Als je maar droog overkomt zeg ik altijd maar 😉

    Like

  3. Ik rijd zelf niet zo vaak met de fiets en een van de redenen daarvoor is het feit dat ik moeite heb met de weersomstandigheden. Ik weet niet goed wat er werkt als het regent (zodat je niet als een verzopen kip op je werk toekomt) en in de zomer kan ik gewoon niet deftig rijden met een rokje aan en als het erg warm is, kom ik met een rode kop en bezweet toe, wat natuurlijk ook niet zo aangenaam is. Ik heb dan ook bewondering voor mensen die het wel kunnen. Al moet ik zeggen dat die rain legs interessant klinken, misschien moet ik dat toch eens proberen :-).

    Geliked door 1 persoon

    • Je kan ook beginnen met enkel fietsen als de weersomstandigheden meezitten. In het weekend zal ik ook niet snel de fiets nemen als het regent maar qua woonwerkverkeer heb ik mij daar eigenlijk vrij snel overgezet.

      Like

  4. leuke blogpost! ik vond wel dat die jassen er best mooi uitzagen eigenlijk! Wel spijtig dat je ze niet eens allemaal kan passen hé… Misschien als ik eens in Nederland ben, dat ik dat wel doe 🙂 Die rain legs, kan je die ook met een rokje of kleedje aandoen?
    Ik heb bijna altijd een rokje of kleedje aan, daarmee… Ik dacht dat dan die jas ideaal zou zijn, maar het staat nog steeds op mijn verlanglijstje, aangezien de bouw nu voorgaat… 🙂
    Trouwens voorlopig kom ik met de DryCycle al een heel eindje: fietsen zonder dat je bril of hele kapsel nat wordt: heerlijk!!

    Like

  5. Interessante blogpost. Zelf draag ik altijd een hele lange poncho. Die is heel goed en komt tot over mijn benen, het enige nadeel is dat het kiezen of delen is, ofwel de (zwarte) poncho, ofwel mijn fluohesje. Nee dat hesje kan echt niet over de poncho. Meestal kies ik toch voor de zichtbaarheid met dit weer en laat ik me dus gewoon natregenen.

    Like

  6. Hier voorlopig nog een regenjas en -broek. De rit woon-werk duurt hier een 40-tal minuten als ik goed doorfiets, en met mijn regenbroek heb ik ook altijd last van ‘zweetvlekken’. Vooral op mijn buik eigenlijk, waar de elastiek zit. Dus neem ik maar reserve-t-shirts mee om te wisselen op het werk…

    Like

  7. Ik ben ook op zoek naar geschikte regenkledij voor woon-werkverkeer en ik ben zl de gekste dingen tegengekomen: rain skirt, hoesjes voor over je schoenen, warme wanten die vastzitten aan het stuur. Die rain legs kende ik nog niet. Ze gaan mee op mijn pinterestbord. Bedankt! De jas vind ik er wel mooi uit zien. Spijtig dat je niet tevree bent. Misschien zijn zo’n schoenhoesjes iets voor jou?

    Like

  8. Rainlegs?!? Nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel iets handigs. Of toch de moeite om eens te proberen. Ik zou tegelijk ook eens moeten investeren in een deftige regenjas, want nu is het enkel een K-way’tje (dat dan nog geen échte K-way is) dat niet over mijn dikkere jas past (zeker niet nu mijn buik begint te groeien)…

    Like

Plaats een reactie