Fair Wear Friday #8: Schoenen

Nieuwe schoenen vinden is voor mij geen evidentie. Ik heb maat 42 en helaas gaan de meeste damesschoenen maar tot en met maat 41. Intussen is het gelukkig al heel wat beter dan pakweg tien jaar geleden, maar ik kan nog steeds niet in elke schoenwinkel schoeisel in mijn maat vinden. Faire en eco schoenen vinden leek mij dan ook een vrijwel onmogelijke opdracht. Tot ik in de webshop van Today is a good day! keek. Van alles wat je daar koopt, mag je zeker zijn dat het fair en eco is. Heerlijk vind ik dat, als iemand anders het uitzoekwerk doet. Nog heerlijker vind ik dat ze damesschoenen tot en met maat 42 verkopen.

schoenen Brako https://gerhildemaakt.wordpress.comIk kocht dus deze zwarte lage botjes (enkellaarsjes) van Brako bij Today is a good day! Ze geven er volgende uitleg bij.

Brako gebruikt in alle modellen chroomvrij leder. Chroom is een zwaar metaal dat zeer belastend is voor het milieu, maar op grote schaal gebruikt wordt om het leer te looien. Brako draagt zorg voor de natuur, want ook worden de schoenen gelijmd met lijm op waterbasis. Aandacht voor de omgeving is voor Brako vanzelfsprekend. Deze gedachtegang maakt integraal deel uit van de gemoedstoestand, bij het maken van hun collecties; het getuigt van de continue zorg en aandacht die Brako heeft voor het milieu en de mens.

schoenen Brako https://gerhildemaakt.wordpress.comBrako zelf stelt op de website: De collectie is 100% puur Belgisch en wordt ambachtelijk gemaakt in Spanje.

Heb je ook problemen om goede schoenen te vinden? De Groene meisjes publiceerden onlangs een lijtje met vegan schoenen. Die zijn niet per se fair en eco, maar wel eens het bekijken waard.

De sokken die ik draag zijn trouwens van Braintree en zijn in orde op het vlak van fair en eco. Mijn jeansbroek is dat helaas niet. Dat blijkt minder evident om te vinden (in grotere maten en geen skinny).

mok today is a good day maltesers https://gerhildemaakt.wordpress.comNog een tip van mij: bij Today is a good day! kan je betalen met ecocheques. Handig! Bij mijn laatste envelopje met ecocheques vond ik ook een bon voor de winkel. Toen ik die afgaf bij aankoop van mijn schoenen kreeg ik bovenstaande mok. Joepie!

En een laatste tip: chocolademelk maken met Maltesers is echt heerlijk. Moet je zeker eens proberen!

24 gedachten over “Fair Wear Friday #8: Schoenen

  • Ik heb ze wel even moeten inlopen, want ik heb brede voeten en een hoge wreef, maar dat heb ik dus met bijna alle schoenen. Nu zitten ze goed, ja. Blijkbaar zijn ze ook geschikt voor mensen die steunzolen dragen, maar dat heb ik gelukkig niet nodig.

   Like

 1. Lijkt me inderdaad niet evident, om schoenen in die maat te vinden. Gelukkig voor jou toch gevonden πŸ™‚ . Je schoenen zien er inderdaad erg comfortabel uit. Nu weet ik ook dat Brako schoenen vervaardigt die minder belastend zijn voor het milieu, altijd goed om weten. En ook erg leuk de extra tip voor comfy-chocomelk met Maltesers erbij. Ik ken er ééntje hier die daar alvast heel gelukkig mee zal zijn πŸ™‚ .

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb het geluk dat ik nog net een 41 heb, ik vind dus wel meestal mijn maat bij de gangbare winkels πŸ™‚ leuk dat je het vegan schoenenlijstje van De Groene Meisjes ook deelt! Ik ben zelf sinds kort grote Espritfan omwille van hun vegan lijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Schoenen van Brako staan ook bovenaan mijn lijstje sinds ik weet dat ze op eco-vlak goed bezig zijn (allez, daar vertrouw ik dan toch op, als ze bij Today is a good day verkocht worden).
  Ik heb ook geen gemakkelijke voeten (brede voeten en een lastige dikke teen), maar gelukkig wel een courante maat. Een aantal jaar geleden heb ik eens schoenen van Brako gehad en daar was ik supercontent van.
  Deze zijn schoontjes! ik wens je er veel plezier van πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik denk dat het eerste paar vrouwelijke sandalen dat ik ooit gedragen heb van brako was, al had ik in den tijd van de plateauzolen onder de sandalen geen flauw idee dat ie schoenen ecologischer waren dan vele andere. Ik herinner me wel nog dat ze meer dan 2 zomers meegingen, wat voor een schoenenverslijter als ikzelf eerder uitzonderlijk is.

  Na te veel ergernissen met verkoopsters die me dwingen om een modelletje aan te wijzen en vervolgens verlegen komen zeggen dat ze helemaal geen schoenen hebben in mijn maat, stap ik alleen nog binnen bij torfs of brantano (daar hebben ze tenminste altijd een redelijk aanbod in maat 42). Dus heb ik even opgezocht welke van de twee brako verkoopt. Dat blijkt torfs te zijn. Mensen die toch nog liever eerst eens passen voor ze kopen en daardoor op schoenenvlak webshops schuwen, weten waar ze terecht kunnen πŸ˜‰

  Voordeeltje: met maat 42 loop je veel minder kans op een schoenenverslaving!

  Geliked door 1 persoon

 5. Hihi, grappige foto’s zo op de zetel! Wel hele mooie schoenen; ik zou ze zo zelf kopen als ik eigenlijk momenteel al niet meer dan genoeg schoenen zou hebben πŸ™‚

  Bij Armed Angels ben ik al eens een bootcut jeans tegengekomen; ben ze eens gaan opzoeken en het is het Dita model: http://www.armedangels.de/frauenbekleidung-boot-cut-dita-boot-cut-51531004.html#92=2020
  ’t Is wel al een ouder model, dus er zijn er al verschillende maten uitverkocht, maar hopelijk ben je er toch iets mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s