Poor Lonesome Cowboy

Soms wil ik dat ik een foto zou kunnen nemen met mijn ogen. Soms zie je iets in een glimp en voor je met je ogen kan knipperen, is het weg of is het beeld niet meer zo perfect.

Om van het werk naar huis te fietsen, ga ik een stukje langs een militair domein. Meestal fiets ik met een collega, maar vorige week was het heel druk en werkte ik langer. Ik fietste dus alleen naar huis en dan luister ik (zachtjes, want ik wil het verkeer nog horen) naar de radio. Ik fiets een stuk langs een militair domein, met manèges in de omgeving (die vroeger de grondtroepen van paarden voorzagen). Dat stukje (na het militair domein, maar nog niet echt in de bewoonde wereld) ziet er ongeveer zo uit:

rustige laan met bomenEen laan met bomen, met achter de bomen een smal paadje.

paadje achter bomenOp een gegeven moment keek ik links van mij en perfect tussen twee bomen zag ik een cowboy. Een oudere man, met grote snor, cowboyhoed, ontbloot bovenlijf, oude jeans en cowboyboots op een niet meer zo jong paard, rustig aan het stappen. Dat ene beeld, per toeval gezien, deed mij meteen denken aan de Poor Lonesome Cowboy en ik vond het zo jammer dat ik dat ene beeld niet echt op de foto kreeg. Ik maakte wel een mental picture en probeer de houdbaarheid ervan nu te verlengen door er hier over te schrijven.

Morris & GoscinnyHerkenbaar of raar?

6 gedachten over “Poor Lonesome Cowboy

  1. Heel herkenbaar. Het zijn van die momenten dat je wou dat je een Google Glass had en je maar snel snel op een knopje te drukken had!

    Ik heb het ooit eens meegemaakt dat we een ritje met de moto deden op een zomerse avond (ik achterop bij Het Lief) en dat er een vogel (een buizerd of zo) enkele meters naast/boven ons vloog op dezelfde snelheid. En dat met de gloed van de ondergaande zon op de achtergrond, dat beest netjes met je mee zien vliegen. Oh wat had ik daar graag een foto van gehad!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s