Tekenen op porselein

Voor mijn 30-voor-30-lijstje moest ik nog twee DIY-projectjes van mijn Pinterestbord maken. Op porselein schrijven wilde ik al langer eens proberen, dus kocht ik enkele mokken en een porseleinstift.

Griet maakte al een duidelijke tutorial over tekenen op porselein, maar ik wilde niet per se een tekening overzetten. Ik ging simpelweg voor wat tekeningen losjes uit de pols en haalde mijn inspiratie hier en hier.

https://gerhildemaakt.wordpress.com

tekenen op porselein https://gerhildemaakt.wordpress.com

Meike van Team Confetti (vroeger) gebruikte gouden porseleinstift en dat komt echt mooier uit dan de zilveren versie die ik gebruikte.

tekenen op porselein https://gerhildemaakt.wordpress.com tekenen op porselein https://gerhildemaakt.wordpress.com

Deze mokken vind ik wel echt geslaagd, leve Pinterest voor al die inspiratie!

11 gedachten over “Tekenen op porselein

 1. Knap! Ik maakte ooit grote theemokken met quotes voor mijn meter, maar ze durft ze niet gebruiken uit angst dat de tekst eraf zal gaan bij het afwassen… oeps! Toch was ze heel blij met haar cadeau.

  Like

  • Dank je! Da’s jammer eigenlijk, he. Eens ze gebakken zijn, zou dat toch niet mogen? Erg lang heb ik deze nog niet in gebruik, maar ik heb de indruk dat het toch goed blijft (al heb ik momenteel wel geen vaatwasser).

   Like

 2. Oh, supermooi gedaan, zeker die onderste! Hier liggen er al een tijdje stiften en tassen klaar om hetzelfde te doen, maar ’t is er nog niet van gekomen. Merci dus voor de reminder, toch maar eens tijd voor maken 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s