En daarom woon ik hier graag.

Wij wonen sinds een half jaar in Oud-Berchem, het stuk Berchem binnen de Singel. Een gemengde buurt met een goede mix. Een buurt die wat verloederd is geweest, maar nu terug in opkomst. Een buurt met nog veel mooie huizen en één daarvan zijn wij aan het verbouwen.

Ik woon hier graag. Vlak bij het station, supermarkten, de ziekenkas, de dokter, de kinesist, een park, de bibliotheek, gezellige restaurantjes … Vlak bij alles eigenlijk. Er is zoveel op wandelafstand. Ik woon hier graag, dat mag wel duidelijk zijn.

De stad doet moeite om de buurt hier levendig te houden. Een voorbeeld daarvan is Pop up to date, de derde editie al dit jaar. Momenteel zijn er zeven pop-upshops in de Driekoningenstraat en de Statiestraat. Jonge ontwerpers die drie dagen per week winkeltje spelen in panden die anders leeg staan, nog tot 13 juni.

http://www.popuptodate.be/Lingerie op maat, kleding op maat, tekeningen, boeketjes met weidebloemen, fotografisch werk, koersgerief, betaalbare kunst, decoratiestukken, chocolade en bier. Je herkent de winkels aan de blauwe lopers. Een geweldig initiatief vind ik dat.

En daarom woon ik hier graag.

5 gedachten over “En daarom woon ik hier graag.

  1. Oh wat leuk dat je zo dichtbij alles woont. Ik woon in een klein dorpje waar winkels niet lang blijven bestaan. De kans dat er hier ooit een Pop Up komt, is klein. Zelfs onze jaarlijkse kerstmarkt blijft slechts met veel moeite bestaan. Desondanks woon ik er graag. Veel bos én op 400m afstand een aardbei-automaat. 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Klinkt als een heel leuk initiatief! Tof ook om het door te laten gaan in leegstaande panden, hopelijk helpt dat ook om daar dan op termijn iets definitiefs in te krijgen.

    Dat mis ik soms wel aan Brussel: dat er altijd iets te doen is. In Zürich centrum is dat (in mindere mate) ook, maar in het dorpje erbuiten waar wij wonen gebeurt er echt niet veel. Nu ja, we hebben nu wel veel natuur vlakbij, wat we in Brussel dan weer helemaal niet hadden. Een mens kan niet alles hebben zeker? 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s