Fair Wear Friday #2: Fashion Revolution

http://fashionrevolution.org/Vandaag geen zoektocht naar faire kleding. Ik zou graag de aandacht even vestigen op Fashion Revolution Day. Vandaag twee jaar geleden stortte de grote kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh in, met meer dan duizend doden tot gevolg. Een verschrikkelijke ramp en dat voor goedkope kleding.

Fashion Revolution Day, vandaag dus, is een dag waarop men hoopt meer transparantie bij de grote kledingmerken te verkrijgen. Door op 24 april een foto van jou met een kledingstuk, met daarbij #whomademyclothes te plaatsen op bijvoorbeeld Twitter of Instagram, en in dat bericht jouw favoriete kledingmerk te taggen, geef je het merk de kans om een eerlijk antwoord te geven op die vraag. Fashion Revolution leidde vorig jaar tot een heuse Twitterstorm en lokte reacties uit van bedrijven, producenten en consumenten wereldwijd. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het bereik.

Doe jij mee?

2 gedachten over “Fair Wear Friday #2: Fashion Revolution

  1. Ah verdorie, ik ben dat rats vergeten! ’t Was nochtans de bedoeling om er een FWF van te maken, al was ik nog niet zeker wat ik dan zou aandoen (omdat ik niet echt een favoriet kledingmerk heb): faire kleding om te tonen hoe het wél goed kan of juist niet-faire kleding om te tonen hoeveel merken er nog geen aandacht aan besteden 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s