Gameverslaafd?

Ik vrees dat ik een aanleg heb voor verslavingen. Mijn gewicht maakt dat duidelijk (na mijn strenge dieet ben ik gewoon volledig hervallen, helaas), maar ook mijn gedrag. Netflix bleek nogal gevaarlijk voor mij. Ik heb de neiging om series meteen te verslinden. Zo heb ik al Call the Midwife en The Paradise verslonden, telkens op een paar weken. Ik kijk er gelukkig telkens maar één tegelijk.

De spelletjes op mijn gsm blijken ook telkens korte, maar intense verslavinkjes te zijn. Ik ben nooit een echte gamer geweest, maar hou wel van korte, simpele spelletjes zoals Tetris, Mijnenveger en Vier op een rij. Die laatste twee heb ik dan ook op mijn gsm, net als Sudoku en Woordenzoeker. Die simpele spelletjes speel ik graag tussendoor, maar als er een nieuw spelletje komt, vergeet ik de oude meestal nogal snel. Vorige zomer ontdekte ik Wordfeud en was ik al snel iedereen aan het aansporen om dat ook te spelen, want je spelplezier hangt natuurlijk af van andere mensen.

Mijn broer stuurde mij trouwens ooit een mail met als onderwerp ‘Echt dus hé’ en in de mail enkel volgende afbeelding.

Wordfeud idioten https://gerhildemaakt.wordpress.comIntussen ontdekte in Candy Crush Saga. Ik kende het natuurlijk al langer (vooral van die vervelende uitnodigingen via Facebook van mensen met wie je verder eigenlijk geen contact meer hebt) en het leek mij maar niets. Toen mijn vriend het begon te spelen, lachte ik hem (niet zo) stiekem uit, want: roos en voor bakvissen. Toen installeerde ik het zelf en tegenwoordig zit ik regelmatig mijn gsm te controleren om te zien of ik al een nieuw leven heb (ik weiger te betalen, ja). Mijn treinrit ’s morgens bestaat niet meer uit het lezen van de Humo (te vaak tetterende mensen om mij te kunnen concentreren op een interview ook), maar steeds vaker uit Candy Crush Sage en Candy Crush Soda Saga, al vind ik die laatste minder tof.

Ken jij nog een leuk spel voor op je gsm? Binnenkort ben ik Candy Crush waarschijnlijk ook beu …

13 gedachten over “Gameverslaafd?

  1. Candycrush speelde ik eerst ook. Nu gelukkig weer zat hahaha. Het houdt me alleen maar af van andere leuke dingen: naaien, breien, bloggen en lezen.

    Like

  2. Ik heb zelf geen smartphone, maar af en toe palm ik die van mijn vriend wel eens in en speel daar dan de spelletjes op die hij gedownload heeft. Een paar leuke waren 2048, Fall (ofzoiets) en QuizUp, al speel ik er momenteel eigenlijk geen enkel meer van. Dat gaat hier zo’n beetje in vlagen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. hier ook een verslavings-vatbare. Vandaar dat ik ver weg blijf van spelletjes op de gsm en van televisie 🙂 Mocht het in de weken na mijn bevalling in juli vreselijk slecht weer zijn (wat ik uiteraard niet hoop) overweeg ik wel om één maandje Netflix te nemen – die call the midwife lijkt me dan wel toepasselijk 🙂 Maar uiteraard hoop ik toch wel op zon.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s