Ieper in één dag

We hadden nog een Vivabox voor een overnachting in een B&B en we wilden al langer Ieper eens bezoeken, dus we put two and two together

We kozen een B&B in Koekelaere: De Boskanter (met sauna, waar we helaas geen tijd voor hadden). Die B&B is echt een aanrader trouwens, maar daar zal ik later nog een blogpost aan wijden.

We kozen voor één dag bezoek aan Ieper en de volgende dag wat uitwaaien aan de zee. We kwamen vrij vroeg aan in Ieper en namen het lijstje van lilith erbij. We passeerden eerst langs Passendale voor Tyne Cot Cemetery. Zeer indrukwekkend, al van bij de ingang, waar je namen en (erg lage) leeftijden hoort. Om even stil van te worden, net als de imposante begraafplaats zelf.

Ieper https://gerhildemaakt.wordpress.comNadien gingen we naar Ieper waar we even niet lilith haar tips volgden en kozen voor een snelle lunch in ’t Appèl op de markt. De markt kwam wat bevreemdend over: kermis omringd door monumentale gebouwen. We zullen ooit nog eens terug moeten, om de markt in al haar glorie te kunnen aanschouwen.

Ieper https://gerhildemaakt.wordpress.com Ieper https://gerhildemaakt.wordpress.comJawel, Musti heeft zijn eigen kermiskraam daar in Ieper (en waarschijnlijk over heel Vlaanderen, maar ik ben niet zo’n foorganger).

Volgende stop was het In Flanders Field Museum. Een must-do als je in Ieper bent en echt een aanrader.

Nadien wilden we de vestingroute afwandelen en onderweg kwamen we Mimi’s tegen. Een belletje rinkelde (stond dat niet bij lilith haar tips?) en we nestelden ons op het terras, mits wat geduld lekker in het zonnetje. Mimi’s is niet goedkoop, maar je krijgt wel waar voor je geld en is een leuke tip. Origineel ook, zo’n toilet op de koer (de deur van het toilet zie je op de achtergrond op de foto).

Ieper https://gerhildemaakt.wordpress.comDe vestingroute was inderdaad de moeite. Een mooie wandeling waar we bloemen, de poorten, Ramparts Cemetery, het houten huis en een geit op een schiereiland (ahum) zagen.

Ieper https://gerhildemaakt.wordpress.com Ieper https://gerhildemaakt.wordpress.com Ieper https://gerhildemaakt.wordpress.comNadien zochten we een gezellig plekje om te eten, maar alle echte tips van lilith waren helaas gesloten (Souvenir, Den Olifant en Trattorio Alloro), dus kozen we voor In ’t Klein Stadhuis alwaar ze mee bleken te doen aan Apero national en ik een gratis fruitbiertje kreeg. Joepie!

Daarna gingen we voor de volgende must-do: de Last Post. Het was niet de eerste keer dat we die meemaakten, maar het blijft impressionant.

Ieper https://gerhildemaakt.wordpress.com IMG_20150307_201634Nadien snel naar ons bed om de volgende dag wat te gaan uitwaaien in Nieuwpoort-bad, waar we helaas geen tips voor hadden en we terechtkwamen in een tourist trap. Al heb ik het gevoel dat de dijk daar vol mee staat.

https://gerhildemaakt.wordpress.com https://gerhildemaakt.wordpress.com

5 gedachten over “Ieper in één dag

  1. Ik bezocht Ieper eind vorig jaar rond de periode van wapenstilstand en toen was boven aan de Menenpoort het hele grasveld gevuld met papieren “poppy’s”. Erg mooi en indrukwekkend. Het Flanders Fields museum vond ik ook boeiend.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s