Brief aan mijn zestienjarige zelf.

Dag Gerhilde

Hier een brief van je bijna dertigjarige zelf. Wees gerust, de wijsheid heb ik nog niet in pacht, maar ik ken natuurlijk al wel een stukje van je toekomst.

Bovenal wil je nu graag een lief. Omdat je groter bent dan de meeste jongens en omdat je je te dik voelt (ben je niet, je latere ik zal nog jaloers zijn!), ben je bang dat je niet van ’t straat zal geraken. Je beste vriendin is al van ’t straat (zij zal je beste vriendin blijven, uiteraard, zo’n levenslange band breek je niet snel) en je hebt haar een beetje moeten afgeven, maar krijgt voorlopig niets in de plaats. Wees gerust, over een jaar heb je het vriendje waar je zo naar verlangt, die zelfs nog een kop groter is dan jou. En meteen de goeie: hij blijft al zeker twaalf jaar hangen bij jou. Ik kan nog steeds niet in de toekomst kijken, maar die relatie zit goed, dus het zullen nog wel wat meer jaartjes worden. Wees dus niet bang dat het niet zal lukken en geniet van het nu.

Je voelt je niet thuis in je klas. Dat komt ook niet meer, maar na het middelbaar ben je voorgoed van een vaste klas verlost. Doe gewoon voort zoals je bezig bent. Geniet van je vriendinnen en dat komt wel goed.

Je studiekeuze voor na het middelbaar ligt al vast en dat zal de goede blijken. Eindelijk kan je dan alleen focussen op Nederlands en Engels en hoef je geen examens economie enzo meer af te leggen. Het studeren zelf zal niet per se evident zijn. Het eerste jaar zal verschieten zijn, want universiteit is een groot contrast ten opzichte van middelbare school. Maar het lukt (je mag zelfs op kot!) en na je studie zal je een job vinden die je ligt.

Blijf vooral nog even in de Chiro (zo leer je de man van je leven kennen en leer je verder ook veel), blijf enthousiast en geniet! Je zal fouten maken, maar je zal er ook uit leren, dus dat mag.

Met liefs

bijna dertigjarige Gerhilde

 

Deze brief kadert in het project #boostyourpositivity.

2 gedachten over “Brief aan mijn zestienjarige zelf.

 1. ’t Is toch boost your positivity hé, niet productivity? Wat ik trouwens wel een grappige verschrijving vind, want het ganse project draait om meer positiviteit, wat net niet per se iets te maken hoeft te hebben met productiviteit 🙂
  Wat vaak terugkomt in de brieven aan de zestienjarige zelf, en dus ook in de jouwe, is “het komt wel goed”, “wees niet zo onzeker over jezelf”. Ik doe zelf niet mee met het project, maar ik hoop eigenlijk wel dat veel twijfelende zestienjarigen toevallig hier en daar een brief lezen en daarin steun en hoop vinden.

  Like

  • Goed dat je het even zegt, heb het aangepast. Voortaan toch iets aandachtiger nalezen. 🙂
   Ik wilde eerste niet meedoen, maar door overal die brieven te zien, begon ik spontaan na te denken over de mijne. Toch maar meedoen dan. 🙂
   Inderdaad, hopelijk kan het helpen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s