Behangpapier verwijderen

Wees gerust, een verbouwblog gaat dat hier niet worden (toch niet exclusief), maar deze tip wilde ik toch even doorgeven: gemakkelijk behangpapier verwijderen! Ook als je niet aan het verbouwen bent, kan dat van pas komen, toch?

Alle ruimtes in ons nieuwe huis hebben behangpapier op de muren (behalve de gang beneden). Gelukkig overal wit, maar alles moet er toch af. We halen ook (bijna) overal het bezetsel af, want veel van dat bezetsel is al zo oud als het huis (meer dan honderd jaar dus).

Ik had niet veel zin om een stomer te kopen voor die gelegenheid, want de jaren nadien staat dat toch alleen maar in de weg. Toen ik op A Beautiful Mess (aanrader om te volgen!) deze tip zag passeren, wilde ik dat ook liever proberen.

Geen dure machines, geen verspilling van elektriciteit, waarom niet?

Mijn vriend kocht alle benodigdheden in de doe-het-zelfzaak en we gingen aan de slag. Wat heb je nodig?

Een behangperforator, een handsproeier en een behangafsteker.

behangperforator

De behangperforator heeft allemaal kleine mesjes waarmee je miniscule gaatjes prikt in het behang. Wees gerust, je maakt geen afdrukken in je muur. Je rolt er gewoon mee over het behang (hoe meer hoe liever). Doe gerust meteen de hele ruimte.

handsproeier

De handsproeier vul je met warm water en daarmee spuit je het behang nat. Je kan er wasverzachter ofzo indoen om de lijm beter op te doen lossen, maar dat was niet nodig bij ons. Ook hiermee ga je gerust meteen heel de kamer door. Het water moet even intrekken en dan kan je het behangpapier vrij gemakkelijk verwijderen, met de behangafsteker.

behangafsteker

Bij ons kwam het behang er vaak in twee lagen af, de onderste is natuurlijk de moeilijkste. Het belangrijkste is dat het behang goed vochtig is, spuit dus gerust regelmatig op het papier.

Succes!

5 gedachten over “Behangpapier verwijderen

  1. Hahaa, een goeie tip!
    Wij hebben hier ook enorm veel behangpapier dat van de muren zal moeten. Behangpapier dat overschilderd werd en al een eeuwigheid op oude muren hangt. Ik vrees dat er delen bezetsel zal mee afkomen …

    Like

  2. Pingback: Het is gebeurd. – Missy N.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s