Water

Sinds de verhuis hebben we enkele aanpassingen moeten maken in onze manier van leven. Een kleine aanpassing is bijvoorbeeld dat ik nu twintig minuten langer op de trein zit. Dat wil zeggen dat ik vroeger op moet staan, maar evengoed dat het nu wél de moeite is om iets te lezen op de trein (vroeger duurde mijn rit maar tien minuten en hield mijn smartphoone mij van verveling).

Een iets grotere aanpassing is ons watergebruik. Vroeger waren wij kraanwaterdrinkers, bewust. Want waarom zou je sleuren met al die flessen water? Slecht voor het milieu (verpakkingen en transport), slecht voor je rug, slecht voor je portemonnee en ook niet het beste voor je gezondheid (als je altijd hetzelfde flessenwater drinkt toch).

Ook bruiswater en frisdrank kwam bij ons van de kraan dankzij onze Sodastream.

Helaas, nu wij naar een oude woning met oude waterleidingen verhuisd zijn, hebben we geen keuze. Het kwam onlangs nog in de krant. Er zijn stukjes loden leiding in ons huis en dat lood krijgen we liever niet in ons lijf. Dus kopen wij nu flessenwater (indien mogelijk wel de bidons van 5 liter, want minder verpakking dan de kleinere flessen en glazen flessen zijn ook niet heilig).

Dus ja, minder goed voor het milieu, minder goed voor de rug en minder goed voor onze portemonnee, maar momenteel wel beter voor onze gezondheid. En van zodra onze waterleidingen vernieuwd zijn, schakelen wij terug over op kraantjeswater.

3 gedachten over “Water

  1. Whaaa, ik krijg direct weer de kriebels door je link naar die Volt-reportage. Ik ga ze niet opnieuw bekijken, maar ik weet dat ik toen weer maar eens verbaasd (of nee, eerder geïrriteerd) was over de onwetenschappelijkheid en ongrondigheid van die ‘reportage’. Ach ja, ’t is tv natuurlijk 🙂 Hoe dan ook: ik zou dat ook verschrikkelijk ambetant vinden, om met flessen te sleuren. Hopelijk snel nieuwe waterleidingen 🙂

    Like

  2. Ik en de kids drinken hier ook kraantjeswater. De man niet, hij denkt dat het niet gezond is. Tja, toen we op ons appartement woonden was het ook geen lekker (misschien ook geen gezond) water, maar hier in ons huisje, in mijn geboortedorp is het lekker (en wel goed, want goeie leidingen) 🙂
    Schol!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s