Laïs

Als vijftien- à zestienjarige was ik beginnende fan van Laïs. Dat de zangeressen uit dezelfde gemeente komen (een zelfs uit dezelfde straat), zal zeker geholpen hebben. Tot dan toe kende ik enkel de clichénummers (’t Smidje …), maar voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn zus ook de eerste cd. ’s Avonds, op mijn zestiende verjaardag, gingen we naar een concert van hen, op het marktplein van onze gemeente.

Ik genoot van het optreden, maar was vooral onder de indruk van één nummer: 7 steken. Ik zat namelijk op dat moment op het toilet achter de tent, in zo’n chemisch toilet. Beeld je even in dat je zestien bent en hen volgend nummer live hoort zingen in een galmende dixie.

Intussen zag ik hen nog enkele keren optreden (in het lokale jeugdhuis, op een avond van Amnesty International op de Groenplaats …) en zet ik hun muziek regelmatig op. Vijf jaar geleden nam ik ook een slecht interview af van Annelies naar aanleiding van hun cd LaïsLenski. Ik ben geen megafan, maar zie en hoor hen wel graag bezig.

Toen mijn vriend mij een vervroegd verjaardagscadeau gaf (tickets voor hun optreden in de AB van komende donderdag), was ik heel content. Ze spelen daar hun volledige eerste cd. Die cd kan mijn vriend ook bekoren, van hun latere werk is hij niet zo’n fan. Toen bleek dat we een dubbele boeking hadden (huwelijk), viel het even tegen, maar toen ontdekten we de try-out voor hun concert in hun (en dus mijn, ja) hometown.

Al was het op een maandag, ik heb er echt van genoten. Het was een try-out en dus niet perfect, maar dat maakte het eigenlijk net plezanter. Eerst speelden ze hun volledige eerste cd (ook echt in de volgorde van de cd, wat soms vreemde overgangen gaf), na de pauze enkele covers en latere eigen nummers. Waaronder dit.

Ik vind het vooral een leuk nummer, mijn vriend vindt het iets minder fijn als ik het meezing. 🙂

Het was een geslaagde avond. Met dank aan mijn vriend voor het idee!

 

Advertenties

2 thoughts on “Laïs

  1. Leuk! Eéntje van hen doet ook altijd mee aan de folkstage die ik elke zomer volg. Twee jaar geleden kregen we toen ’s avonds ook een concertje van hun te horen in de plaatselijke parochiezaal. Ik vind hun oude nummers ook mooier 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s