Bretagne: tips?

Volgende week hebben we een weekje verlof en we willen naar Bretagne. Ik ben daar als jonge tiener twee keer geweest met thuis en vond dat toen een mooie streek. Vooral de Mont Saint-Michel heeft indruk gemaakt op mij (maar op wie niet?).

mont-saint-michel

Bretagne staat al lang op ons verlanglijstje en een reisgids had ik dus al even in huis. We hebben wel pas vorige week beslist dat we naar Bretagne willen afzakken, dus hebben nog niets voorbereid. Tijd en zin om de reisgids en het internet nu al af te speuren hebben we niet (de reisgids lees ik wel onderweg en ter plekke), dus alle tips zijn welkom. Mooie plekjes in de natuur, goed overnachtingsplaatsen (camping/B&B/ …), bezienswaardigheden … Let me know!

6 gedachten over “Bretagne: tips?

 1. Quiberon is echt de moeite, ik ben daar gedurende mijn kinderjaren elk jaar geweest, elf jaar aan een stuk. Ik vind het daar echt mooi. Met de cote sauvage, de zee, de ninichen, de natuur, .. Van daar kan je ook doorreizen naar belle ïle, hoedic en oüat. Dat zijn enkele eilandjes die je enkel met de boot kan bereiken, maar die zijn ook heel mooi qua natuur. Echt een aanrader:)

  Like

  • Dank voor de tips! Onze laatste dag in Bretagne hebben we gespendeerd in Quiberon en Belle Île, ik was onder de indruk van de diversiteit van het eiland. Echt mooi, inderdaad een aanrader!

   Like

 2. Als je tot de punt van Bretagne afzakt (is wel ver), is de Pointe du Raz echt wel de moeite! In de buurt daarvan zijn Quimper en Concarneau gezellige kleine omwalde dorpjes. De buurt van Guérande (zoutpannen) en Carnac (megalieten) zijn ook wel knap. Carnac zelf is heel toeristisch maar mooi om te zien, en in de omgeving daar zijn heel veel dolmens enzo die je gewoon gratis langs de kant van de weg kan bezoeken.
  Wij hadden een paar jaar geleden het geluk toevallig op het ‘festival interceltique’ in Lorient terecht te komen, echt een aanrader, super sfeervol! Ik zag wel dat dat dit jaar van 2 tot 11 augustus doorgaat, dus als je volgende week gaat zal dat geen optie zijn. Maar misschien voor de toekomst eens…
  Toen wij in Bretagne waren kwamen we overal borden tegen met de aankondiging van allerlei Bretoense feesten en marktjes. Soms stellen die niets voor, maar als je geluk hebt kom je op sfeervolle, gezellige, authentieke markten enzo terecht. We hebben ons dikwijls laten leiden door wat we zo onderweg tegenkwamen.
  In Locronan bijvoorbeeld hebben we zo’n avondmarktje bezocht, heel gezellig! Op zich is dat ook een schattig (klein, met veel winkeltjes) dorpje, maar mét markt is het toch helemaal anders.
  Weet je wat, eigenlijk is heel Bretagne mooi… Ik heb veel zin om dit jaar ook te gaan maar we planden al een andere reis. Ik denk dat we volgend jaar toch terug naar daar afzakken!
  Veel plezier daar!!!
  Groetjes,
  Veerle

  PS. een eindje van de Mont Sint Michel is een camping, ‘Le balcon de la baie’: mooi uitzicht, (toen) vriendelijke mensen, een zwembad en vrij oké standplaatsen.

  Like

  • Dank voor de tips! De camping hebben we getest en goed bevonden. Inderdaad mooi uitzicht, vriendelijke mensen en ook proper. Ze hebben ons ook nog wat tips gegeven voor ons bezoek aan de Mont-Saint-Michel, dat kwam echt van pas.
   We hebben de kustlijn van Bretagne gedaan en onderweg Pointe de Raz, Quimper en Carnac bezocht. Inderdaad allemaal de moeite!

   Like

 3. For old times’ sake vind ik toch dat jullie naar Presqu’île de Crozon zouden moeten gaan 🙂

  Wat mij verder het meest is bijgebleven (en waar ik de naam 15 jaar later nog van weet) is Carnac.

  En een onbestemde dolmen onderweg met Presidents of the USA in de achtergrond, maar dat laatste zal Stijn niet zo appreciëren.

  Like

 4. Beetje laat, maar beter laat dan nooit:
  – tuinen van Giverny (tickets op voorhand kopen, want in het hoogseizoen is het er best druk)
  – Le havre links laten liggen, niets te beleven.
  – Caen en rouen (respectievelijk de hoofdstad van hoog- en laag Normandië (of omgekeerd)) – leuke grootsteden met een rijke geschiedenis.
  – De oorlogsstranden
  – l’etretat voor een fikske strandwandeling op de kliffen met prachtig uitzicht

  Liggen wel in Normandië, maar mits een kleine omweg met de wagen kun je bepaalde plaatsen zeker bezoeken indien je toch richting de Mont-sint-Michel aan het rijden bent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s